keresés a weboldalon

Lezárult (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lezárult (Videó)

2017 február 03 - péntek
Lezárult az M9-es autópálya első, Vasvár és Zalaegerszeg közötti szakaszára vonatkozó tervezési ajánlatok beadási határideje. A felhívásra összesen három pályázat érkezett. Ezeket a közeljövőben bírálják el.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. január 30-ig várta a pályázóktól az ajánlatokat. A kiírás szerint a több mint 30 km hosszú és kétszer két sávos szakasznak csatlakoznia kell majd valamennyi érintett gyorsforgalmi úthoz – mondta el telefonos megkeresésünkre Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

Zalaegerszeg dinamikus gazdasági fejlődéséhez elengedhetetlenné vált, hogy a megyeszékhely kapcsolódjon az országos gyorsforgalmi úthálózathoz. Ehhez a kormány minden segítséget megad, amit már dokumentumban is rögzítettek. A Modern Városok Program részeként ugyanis a 2015 áprilisában Orbán Viktor miniszterelnökkel megkötött stratégiai megállapodás tartalmazza, hogy az M9-es Vasvár felé vezető első szakaszát megépítik – emlékeztetett Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:


Az autópálya kiemelten fontos szerepet játszik majd a mintegy 40 milliárd forintból megvalósuló járműipari tesztpálya megközelítésében is.

V.D./K.M.

Tartalom megosztása: