keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Libaétkek újborral

Zalaegerszeg címer
Hírek

Libaétkek újborral

2008 november 06 - csütörtök
A Göcseji Falumúzeumban november 8-án (szombaton) kerül megrendezésre a hagyományos Márton-napi vigasság. A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat keretében szervezett eseményre tíz órától várják a látogatókat.

A délelőtt folyamán színpadra lépnek a Libavarázs mesemondó verseny győztesei, majd a Kávási Violinkórus. Délután hagyományőrző programok és munkabemutatók szórakoztatják a közönséget, 15 órától pedig ifj. Horváth Károly lép fel népzenei együttesével. A zárásig (négy óráig) folyamatosan lesz kézműves játszóház, ahol csuhébabákat, gyertyákat, termésképeket készíthetnek kicsik és nagyok.

A Márton-nap nincs gasztronómia nélkül, hiszen az ünnep a terménybetakarítás és az egész éves munka végét jelenti, így a paraszti világban országszerte nagy lakomákat rendeztek. Eleink úgy tartották, hogy Márton napján sokat kell enni (főleg libát) és inni, hogy a következő esztendő egészségben és bőségben teljen. A falumúzeumban ennek megfelelően libaételekkel, kukoricás finomságokkal, sült gesztenyével, valamint pálinkával és újborokkal készülhetünk fel a következő évre. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: