keresés a weboldalon

Lokálpatrióta bál nyolcadszor

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lokálpatrióta bál nyolcadszor

2006 május 23 - kedd
A város napi rendezvénysorozat záróakkordjaként immár nyolcadik alkalommal rendezte meg lokálpatrióta bálját az Együtt Zalaegerszegért Egyesület. Az Arany Bárány Hotel télikertjében ezúttal is a város vezetői, a jelentősebb cégek képviselői, illetve a Zalaegerszeg sorsát, fejlődését szívükön viselők ünnepeltek együtt.

Dr. Ribiczey Pál, az EZE elnöke nyitóbeszédében arra emlékeztetett, hogy a Lokálpatrióta Bál minden esetben jótékonysági célt szolgál. A fatemplom és az erdei tornapálya létrehozását, illetve a nagytemplom toronyórájának földi felállítását követően ezúttal orvosi műszer vásárlására kívánja fordítani a bál bevételét az egyesület.

A Zala Megyei Kórház szívsebészete részére vásárolnának egy úgynevezett vérsejtmentő készüléket, amire a nagy vérveszteséggel járó műtétek során lenne szükség. A közel hatmillió forint értékű berendezés beszerzéséhez kérte az EZE valamennyi jó szándékú zalaegerszegi segítségét.
A bál keretében támogatói jegyeket is lehetett vásárolni. Az 1000, és 5000 forintos címletekben kiállított tégla jegyek bevételét is a jótékony célra szánja az egyesület.

Ugyancsak hagyományos eseménye immár a Lokálpatrióta Báloknak a Lokálpatrióta Díj átadása. Idén Iványi Ildikó pedagógust, a Lokálpatrióta Klub, illetve a Nagycsaládosok Egyesületének vezetőjét (a képen balra) találta a kitüntetésre legalkalmasabbnak az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöksége. Iványi Ildikó évek óta aktív szervezője a városi ünnepségeknek, valamennyi tevékenységével Zalaegerszeg kulturális fejlődését szolgálja. A Lokálpatrióta Díjat Gyutai Csaba alpolgármester adta át részére. Iványi Ildikó meghatódva fogadta a kitűntetést, és úgy fogalmazott: szívesen tesz a városért, az itt élőkért. Munkájáért nem vár elismerést. (Zala-Lap Kft., F. M.)

Tartalom megosztása: