keresés a weboldalon

Londoni utazás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Londoni utazás

2013 május 16 - csütörtök
Az iskola lehetőséget adott arra, hogy elmenjünk Londonba. Úgy döntöttem a szüleimmel, hogy én is felkerekedek.

Kedd este indultunk el, innen Zalaegerszegről. Kicsit hosszú volt az út, ezért megálltunk több helyen is. Másnap délután érkeztünk meg Brüsszelbe, ahol többek között vásároltunk és „gofri parti”-t tartottunk. Másnap kora reggel átkeltünk a Csalagúton, és ezután három tökéletes napot töltöttünk el Londonban. Nagyon sok híres épületet, múzeumot, utcát láttunk. Többek között megnéztük a Madame Tussauds panoptikumot, itt pózoltunk a sok viaszbábuval, ami egy felejthetetlen élmény marad számunkra. Vásároltunk az Oxford Street-en, felültünk a London Eye-ra, ahonnan csodálatos a kilátás egész Londonra. Ezután Párizsba utaztunk, ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat. 
Hajókáztunk a Szajnán, pózoltunk az Eiffel-toronynál, felmentünk a Montparnasse torony 209 méter magas tetejére is, ahonnan lélegzetelállító látványban volt részünk. 
Másnap jött az a nap, amit mindenki nagyon várt, ekkor ugyanis Disneyland-be mentünk, ahol egy egész napot töltöttünk el. Nagyon jól éreztük magunkat a sok Hullámvasút, elvarázsolt kastély, és mesebeli figura közt. Ezzel be is fejeződött utazásunk, sokak bánatára. Nagyon elfáradtunk, de örülök, hogy eljöttem, mert ez egy életre szóló élmény marad nekünk.
Tóth Máté 8.b osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: