keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Maguk végezték a felújítást

Zalaegerszeg címer
Hírek

Maguk végezték a felújítást

2005 szeptember 30 - péntek
A város által biztosított 5,3 millió forint támogatásnak köszönhetően megvalósult a zalaegerszegi önkormányzati tűzoltóság épületének felújítása. A rekonstrukció során rendbe hozták a készenléti állomány hálóit, szociális blokkját, valamint a társalgót.

Pintér János tűzoltóparancsnok érdeklődésünkre elmondta: a közgyűlés által biztosított pénzforrásból szinte csak a felújításhoz szükséges alkatrészeket és alapanyagokat vásárolták meg, a munkálatok szinte teljes egészét az állományhoz tartozó tűzoltó végezték. Ennek eredményeként az 5,3 millió forintos támogatásból mintegy 8-9 millió forintos rekonstrukciót hajtottak végre. A lánglovagok közül akadt olyan, aki a kőműves, volt aki a festő munkát végezte el, a konyhába felszerelt szekrényt pedig egy asztalos vénával megáldott tűzoltó készítette. E példaértékű összefogásnak köszönhetően jelentősen megszépült az épületrész, így immár modernebb körülmények között végezhetik mindennapi tevékenységüket a megyeszékhelyi tűzoltók. A munkálatok június közepén indultak, s az utolsó „simításokat” a közelmúltban fejezték be.

Az épületre mindenképpen ráfért már a felújítás, hiszen ezen az utóbbi években átfogóbb rekonstrukciót nem hajtottak végre. Megtudtuk, a megújult „tűzoltóbázisra” egy infraszaunát is vásároltak, így a hidegebb napokon, az utcán, vagy egyébb helyszínen szolgálatot teljesítő lánglovagok lehetősége nyílik, hogy átmelegítsék elgémberedett testrészeiket.

Az épületrész ünnepélyes átadásán részt vett dr. Gyimesi Endre is. A polgármester kiemelte: az állomány kiváló munkát végzett, s büszkék lehetnek felújított komplexumukra. A helyi tűzoltók az utóbbi időszakban bizonyították, hogy nehezebb helyzetekben gond nélkül helyt tudnak állni, éppen ezért a város mindig számít segítségükre.

Tartalom megosztása: