keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Magyar-finn találkozási pontok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyar-finn találkozási pontok

2004 október 31 - vasárnap
Zalaegerszegre érkezett a Finnagora kulturális, tudományos és gazdasági központ országos bemutatkozó körútja. A Városi Hangverseny és Kiállítóteremben tartott előadáson Pekka Timonen a Finnagora igazgatója vezette be az érdeklődőket az intézet tevékenységébe.

Bogdán Lilla, vezető tanácsadó a Finnagora megalakulásáról, egy éves munkájáról, és a tervekről beszélt. A budapesti székhelyű központ elő kívánja segíteni a finn-magyar kulturális, tudományos és gazdasági kapcsolatok erősítését, egyfajta híd szerepre törekszik. A cél az, hogy a két ország szakemberei az intézeten keresztül közelebb kerülhessenek egymáshoz, könnyebben megtalálhassák a kapcsolódási pontokat. Az alapítványi formában működő szervezet széleskörű, rugalmas és előítéletektől mentes tevékenységre törekszik.
A rendezvényen bemutatkozott a helyi Magyar-Finn Baráti Kör is, ezen kívül előadás hangzott el a finn regionális politikáról, kortárs művészetekről, és a globális tudományokról.
Az előadáson szó esett arról is, hogy Zalaegerszegen már régóta jó viszonyt ápol a két nemzet. Több, mint 30 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar- Finn Baráti Kör, s ez szülte tulajdonképpen a hivatalos testvérvárosi kapcsolatot Zalaegerszeg és Varkaus között is.

Tartalom megosztása: