keresés a weboldalon

Magyar Mise az ünnep előestéjén (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyar Mise az ünnep előestéjén (Videó)

2023 augusztus 21 - hétfő
A hagyományokhoz híven a csácsbozsoki Szent István szobornál kezdődött az államalapítás évfordulója tiszteletére szervezett zalaegerszegi ünnepségsorozat. Itt Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Mise című rockatóriumát láthatta a közönség. Az eseményen ünnepi beszédet mondott V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos.

A programot a Zalaegerszegi Fúvószenekar nyitotta, majd Herkliné Ebedli Gyöngyi, önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket. A városrész vezetője a régi kor nehézségeire, a mai felgyorsult világ akadályaira, valamint az összetartozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A nyitóbeszédet követően ifj. Horváth Károly tanítványa, Kámán Fruzsina népdalénekes lépett színpadra, majd V. Németh Zsolt mondott ünnepi beszédet. A miniszteri biztos a hit és a remény mindennapi életünkben betöltött szerepét hangsúlyozta.

Az új kenyeret Furján Gellért plébános áldotta meg, majd a résztvevők is megkóstolhatták azt. Ezt követte az idei év nagyszabású produkciója, a Tolcsvay László zenéjére és Tolcsvay Béla szövegkönyvére alapuló Magyar Mise.

A nagysikerű bemutatót Tóthné Mózer Annamária vezényelte a háromszintes színpadon. Tolcsvay László, a zene megálmodója maga is szerepelt a liturgiai elemekre épült előadásban.

K.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: