keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Magyar pörkölt Bajorországban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyar pörkölt Bajorországban

2005 november 21 - hétfő
A Leonardo európai szakképzési program keretében 2005. szeptember 15. és október 30-a között négy báthory-s diák töltött hat hetet egy bajor szállodában, ahol szakmai gyakorlatként szakácsként és pincérként vette ki részét a mindennapi munkából. A fiatalok rendkívül hasznosnak értékelik a németországi kirándulást, hiszen az idegen nyelv használata mellett, élesben kamatoztathatták a tanulmányaik során szerzett ismereteket. A négy tanuló egy kötetlen előadáson a minap osztotta meg tapasztalatait az intézmény oktatóival.

Az összejövetelen elsőként Bogár Imre, a Báthory-Kinizsi-iskola igazgatója ismertette a Leonardo-program fő célkitűzéseit. Mint elmondta, a program 1994-ben él az Európai Unióban és korábban hazánk csatlakozó országként vett részt ebben. Legfontosabb célja, hogy különböző külföldi szakmai gyakorlatokkal segítse a tanulást, készségeket fejlesszen és lehetővé tegye az élethosszig tartó tanulást. Erre csak az iskolarendszerben tanuló fiatalok nyílik módja, azaz a Báthory-Kinizsi-iskola is nyugodtan csatlakozhatott a Leonardo-programhoz.

Ezúttal 4 diák – 2 szakács és 2 pincértanuló – utazhatott Németországban, ahol egy osztrák határ mellett fekvő szállodában dolgozott. Az igazgató szerint ez remek alkalom volt arra, hogy a tanulók élesben kipróbálják magukat és egy más kultúrát ismerjenek meg. Az pedig nem elhanyagolható, hogy később a munkakeresésnél is nagy előny lehet számukra a külföldi gyakorlat.

Csiszár Zsoltné, az intézmény gyakorlati oktatásvezetője szintén rendkívül hasznosnak értékelte a munkával töltött németországi vendégeskedést. A gyakorlati praktikák alkalmazása mellett a báthory-s diákok bepillanthattak egy bajor szálloda „kulisszái” mögé és tevékenységükkel aktívan hozzájárultak az ottartozkódó vendégek kiszolgálásához. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: