keresés a weboldalon

Magyar rekorderek az egerszegi óvodások

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyar rekorderek az egerszegi óvodások

2010 november 22 - hétfő
Magyar rekordot döntöttek november 20-án a zalaegerszegi óvodások egyszerre tornázás kategóriában. 550 kisgyerek gimnasztikázott 12 és fél percen keresztül fitneszedző hölgyek irányításával. A jó hangulatú, akár táncnak is beillő mozgásba (versenyen kívül) örömmel és spontán kapcsolódtak be az óvó nénik és a szülők is. Minderre a városi sportcsarnokban rendezett hagyományos Óvodás Sportnapon került sor.

A teljesítményt Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora hitelesítette. Ezzel megdőlt a nagykanizsaiak korábbi teljesítménye (400 kisgyerek együtt tornázása, 2009. május 24.). Így már három magyar rekordot jegyezhet a megyeszékhely, a mostanin kívül az „élő vonatot” (2005. május 26-án 297 általános iskolás vonatozott fél órán keresztül a belvárosban), illetve az egyfolytában zenélést (2010. január, 90 óra folyamatos zenélés Csuka Attila hobbi lemezlovas).


– Többször hangsúlyozta, hogy ez a magyar rekord és nem a Guinness. Milyen messze vagyunk ez utóbbitól?

– Nem tudom megmondani, ugyanis nincs egységes adatbázis. A 40 ezer nyilvántartott adat, pedig nem nyilvános, csak a Londoni Könyvkiadó férhet hozzá – mondta Sebestyén István. Majd hozzátette többek között ez utóbbi momentum miatt határozták el tíz évvel ezelőtt, hogy létrehozzák a Magyar Rekordok gyűjteményét.

– Ez eleinte gasztronómiai érdekességeket jelentett csupán. De a rekordhitelesítő munkához hozzátartozik, hogy semmin sem szabad meglepődni – tette még hozzá, kellő komolysággal, mellyel egyébként is kitűnt a tömegből.
De nemcsak rekordkísérletről szólt a nap, hanem a sport népszerűsítéséről.

A rendezvény a „Mozdulj Egerszeg!” program részeként zajlik immár hatodik éve, csupán a helyszín változott a Liszt-iskola tornaterme helyett a városi sportcsarnokra. Az idei rendezvényben a városi önkormányzat mellett a Flextronics International Kft, mint fő szponzor volt jelen. A legizgalmasabb perceket a sorversenyek jelentették.

A kisgyerekek korukat meghazudtoló ügyességgel hajtották végre a feladatokat. Győztesként a Kodály utcaiak kerültek ki a küzdelemből, a második és harmadik helyet pedig a Kis utcai óvoda egy-egy csapata vívta ki. A versenyen kívül sportági bemutatók, kézműves foglalkozások és koncert várta a gyerekeket. A napot 2000 darabos lufi eső zárta.

Zala-Lap, Bánfi Kati

Tartalom megosztása: