keresés a weboldalon

Magyarból jeles (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyarból jeles (Videó)

2018 február 15 - csütörtök
Magyarból jeles című zenei kiadványát hozta el Kiss Kata zenekara Zalaegerszegre. A Nemzeti Kulturális Alap, Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Balog Zoltán miniszter támogatásával megjelent kiadvány közel 10 ezer óvodába és általános iskolába jut el március 30-ig.

Kiss Kata énekes 2008 óta örökös tiszteletbeli tagja a Marosvásárhely Zalaegerszeg Baráti Társaságnak. A jó kapcsolatot továbbra is szeretné fenntartani, ezért döntött úgy, hogy személyesen adja át CD-t és DVD-t tartalmazó zenei művét.

Zalaegerszeg elsőként vehette át a nemzeti ünnepekhez és jeles napokhoz kapcsolódó dalokat tartalmazó lemezt. Ezt határon túli óvodákban is iskolákban is térítésmentesen kapják. A modern feldolgozású népdalkölteményeket tartalmazó cd-t az oktatásban hasznosíthatják a kedvezményezettek – mondta Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója.

A város mellett az oktatási és a kulturális intézmények is évek óta szoros kapcsolatot ápolnak a határon túli testvérvárosokkal.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett: Zalaegerszeg és Marosvásárhely idén ünnepli együttműködésük 15. évfordulóját. A rendezvényen Kiss Kata zenekara és a baráti társaság tagjai is jelen lesznek.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: