keresés a weboldalon

Május 8-tól Egerszeg Fesztivál – Útlezárások a fesztivál idején

Zalaegerszeg címer
Hírek

Május 8-tól Egerszeg Fesztivál – Útlezárások a fesztivál idején

2010 április 30 - péntek
Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 125. évfordulója, valamint a Krosno (lengyel) és Marl (német) testvérvárosokkal kötött kapcsolat 10. évfordulója adja többek között a gerincét az idei, immár XVI. Egerszeg Fesztiválnak.

A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Dr. Gyimesi Endre polgármester mindenek előtt elmondta: a május 8-16. között megrendezésre kerülő fesztiválnak számos felvezető programja lesz. Május 9-én az Eötvös közben nyílik meg az Egerszegi Montmartre, vagyis a festők utcája, május 12-én pedig a város dísztermében tudományos konferencia emlékszik meg a 125 esztendőről.

Gyutai Csaba alpolgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy a város napjához (május 13.) kötődő programsorozatot jó minősítésű művészeti fesztivállá nyilvánította az országos szakmai zsűri, s ezzel a város bekerült a hazai fesztiválok vérkeringésébe. Mindez nagy felelősséggel is jár, valamint azzal, hogy nemzetközileg elismert művészt is illendő évről évre meghívni.

Idén Goran Bregovic bosnyák zeneszerzőre (lásd fenti képünkön) esett a választás. Tompa Gábor a fesztivál főszervezője, a Kvártélyház Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: idén új elemmel is bővül a repertoár. Az OTP mögötti parkban megnyílik a kutyások tere, a belvárosban pedig „Kéklámpás felvonulás” lesz. Tűzoltóautók, rendőrautók és mentők konvoja vonul fel, imitált baleseti bemutatót is tartva.

Mindezt a figyelemfelkeltés és megelőzés jegyében. Kondor Anita a Keresztury ÁMK igazgatója a hagyományos Prószafesztiválra hívta fel a figyelmet. 19 csapat között sorsolják majd ki Magyarország megyéit, melyet „kisütnek” a versenyzők. Végül pedig megválasztják a Prószák Urát is.

(Zala-Lap, – pet -)

Tartalom megosztása: