keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Május utolsó hétvégéjén nyit a városi strand

Zalaegerszeg címer
Hírek

Május utolsó hétvégéjén nyit a városi strand

2005 május 24 - kedd
Kalandosan indult az önkormányzat által alapított Strand Kft. munkája 1993-ban. Egy nagy beruházás kellős közepén találták magukat, a fedett uszoda rekonstrukciója ugyanis 1995-ben fejeződött be. Szinte valamennyi bérlemény újjáépült, szaunákat alakítottak ki, melyeket a strandlátogatók szívesen fogadtak.

– Ehhez hasonló nagy fejlesztésre lenne szükség a közeljövőben a városi strandon, amely közismerten tíz éve nem igazán tudott átlépni egy bizonyos küszöböt. Minden nyáron az volt a célunk, hogy szinten tartsuk a létesítményt – mondja Gyuk György, a társaság ügyvezetője. – Magántőke befektetésével szeretné az önkormányzat megoldani a fejlesztést, mi szakmai tanácsainkkal próbálunk hatni arra, hogy körültekintő, alapos, minden körülményt figyelembe vevő rekonstrukció induljon. Szeretnénk, ha a város egészségpolitikai szerepe megmaradna a további működés során is. Fontosnak tartom, hogy ne szűnjön meg ezen a területen az önkormányzat érdekeltsége.  

Gyuk György megemlíti, 1999 óta nem volt két egyforma évük. Készültek a termálfürdő üzemeltetésére, majd 2001-ben ez bővült a két gyermekmedencével és a tóstranddal, majd rá egy évre az aquaparki próbaüzem következett. 2003-ban adták át a gébárti fürdők üzemeltetését. 2004-ben újra a régi alaptevékenységükre kellett a költségszinttel és a létszámmal is visszaállniuk.
– Ütemesen, tervszerűen teljesültek bevételeink, költségeinkkel szigorúan gazdálkodunk – teszi hozzá az ügyvezető.

A városi strand május utolsó hétvégéjén nyit. Ezekben a hetekben a szezonra készülődnek: csinosítják az Ady utcai fogadóépületet, javítják, festik a medencéket, sok gondot fordítanak a strand parkjára, a sportpályára.
– A kismedencék töltő-ürítő rendszerűek, ezeket is szűrő-forgatóval kellene működtetni ugyanúgy, mint a nagy, 50 méteres medencét. Az átállásra a határidő lejárt, de mivel nagyon sok hasonló fürdő van az országban, kaptunk haladékot, még két szezont. Ugyanakkor ezeket a medencéket szigorúbb és sűrűbb ellenőrzés mellett működtethetik a strandok. Szeretnénk az eddig megszokott és bevált szolgáltatási szintet tartani.

A városi strand igazi vonzereje, hogy a belvárosban található, központi fekvésű, biztonságos és elfogadható árakkal várja a vendégeket. Változatlanul nagyon népszerű.
– 2003-ban csúcsévünk volt – mondja Gyuk György. Utoljára 1952-ben volt olyan nyár, mint két éve. Három hónap alatt 39 ezer vendég fordult meg a strandon. Tavaly 30 ezer 500-an, az idei szezonban a kettő közötti eredményre számítok. Bővítettük a szaunaparkunkat, az öt fülkéből három finn szauna, kettő pedig infraszauna, ez utóbbi a szív- és érrendszeri betegeknek jobban ajánlott. Nagyon népszerű a strandfoci, és harmadik alkalommal szervez napközis tábort az úszóklub. A Mozdulj Egerszeg keretében is tartanak sportprogramokat a városi strandon.

A jegyárak 5-6 százalékkal lesznek magasabbak, mint az elmúlt évben. A felnőtteknek 420 forint a belépőjegy, ha viszont vásárolnak egy 10 alkalomra szóló bérletet, azért 3 ezer 800 forintot kell fizetni A diák- és nyugdíjasjegy 330 forint, a 10 alkalomra szóló bérlet pedig 2 ezer 900 forint. Egy négyfős család (szülők és két gyermek) olcsóbban, mindössze 1200 forintért vásárolhat családi jegyet. Kedvezmények várják a csoportos strandlátogatókat is.   

Tartalom megosztása: