keresés a weboldalon

Makk Marci példájára

Zalaegerszeg címer
Hírek

Makk Marci példájára

2009 február 25 - szerda
Makk Marcit választották a Mindszenty-iskola alsó tagozatosait megcélzó egészségvédő program jelképének a szervezők, ezzel is növelve a gyerekek téma iránti érdeklődését. A mai általános iskolásoknak az újdonság erejével hat ez a vidám alak, akinek egészséges életmódját egykor Csukás István foglalta rímbe, a bábfigura pedig a zalai (Sárhida) születésű Foky Ottó bábanimátor munkáját dicséri.

Szintén ismeretlen tárgy a nebulók többségénél a diavetítő, melynek segítségével az iskolai védőnő, Krajczár Jánosné mesélte el Makk Marci egy napját, a reggeli tornától az kora esti lefekvésig. Különös figyelmet fordítva a napi renden belül a helyes táplálkozásra. A 10 alsós osztály számára összeállított programnak ez a bevezetője, de szól lesz a későbbiekben a helyes higiéniáról és a segítségnyújtásról.

Az előadások végén a gyerekek témával kapcsolatos rajzait fogják kiállítani, illetve egy egész napos vetélkedőn mérhetik majd össze, hogy melyik osztály sajátította el a legtöbbet az elhangzottakból. A védőnő partnere a programban Bogdán Marianna tanítónő, az iskola ifjúságvédelmi felelőse.

Elmondta, a középiskolai egészségnapok mintájára szerettek volna ismereteket átadni a diákoknak. Az ötlet már tavaly megszületett, de a megvalósításra csak most jött el az idő. Mindehhez pályázati segítségben bizakodtak, ennek hiányában remélik, hogy az ÁNTSZ és a szülők támogatják majd a kezdeményezést.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: