keresés a weboldalon

Mandulavirágzás Szakmai Nap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mandulavirágzás Szakmai Nap (Videó)

2012 március 28 - szerda
Szakmai napot tartottak a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Gondozóházának vezetői. A konferencián egyházi, szakmai és intézményvezetők tárgyaltak az őket érintő legfontosabb témákban.

A mandulavirág a gondoskodás, a szeretet és az ajándék virága. Az intézet szellemiségét szimbolizáló növény virágzásának idejére szervezték a szakmai találkozót. A konferencia fő témája egyebek mellett a szolgálat, a gyógytorna szerepe, valamint a súlyosan és halmozottan sérültek fejlesztő iskolai oktatása volt. A zalaegerszegi
intézmény bentlakásos, nappali és a házi segítésnyújtás területén lát el szolgálatot.

Az önkormányzat 2006 óta tervezi a fogyatékkal élők szociális ellátásának bővítését. Pályázati hozzájárulással, a református egyházzal együttműködve 256 millió forintos beruházással készült el a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A konferencián részt vettek a magyarországi református egyház fenntartásában működő, fogyatékosokat ellátó intézmények vezetői is, így lehetőség volt a tapasztalatcserére. A Mandulavirág Fogyatékkal Élők Gondozóháza fél éve nyitotta meg kapuit, korszerű ellátást biztosítva a rászorulóknak.

Az intézmény fenntartói és vezetői azt szeretnék, ha minden évben a mandulavirág virágzásakor szakmai nap keretében szélesíthetnék látókörüket a fogyatékkal élők ellátását érintő kérdésekben.

DZsu/CS.M.

Tartalom megosztása: