keresés a weboldalon

Már a tavaszra készülnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Már a tavaszra készülnek

2010 december 22 - szerda
Míg a tornateremben felhangzott az utolsó karácsonyi dal, mellyel a tanárok kórusa járult hozzá az ünnepi műsorhoz, az udvaron már felszerelték azt a néhány padot, mely egy nagyobb lélegzetű tavaszi átalakítás részét képezi a Landorhegyi-iskolában.

Mátai Ferenc igazgató elmondta, az idei tanévtől megszűnt Pais Alapítvány utolsó forintjait, közel 150 ezer forintot, ajánlott fel a kuratórium a székhelyiskola előtti udvar komfortosságának növelésére. Ennek érdekében szereltek fel néhány kinti padot, mely mind a gyerekek, mind a rájuk várakozó szülők kényelmét szolgálja.

– Az iskola előtt szükségessé vált néhány nagyobb fa kivágása, mellyel egy nagy szabad felület jött létre az udvaron. Ezt a részt, a lakosság előtt is nyitott, iskola parkká szeretnénk átalakítani. A Városgazdálkodási Kft. munkatársaival már elkészítettük ennek terveit.

660 négyzetméter nagyságú részről van szó, melynek talajrendezése és beépítési munkái közel 4 milliós költséget jelentenek. Ígéretet kaptunk képviselői támogatásra, az intézmény „Gyermekeink Jövőéjért” Alapítvány is pártolná az elképzelést és számítunk a fenntartó hozzájárulására is – mondta az igazgató.

– A pihenőpark fő motívuma egy ivókút lenne, körbeépítve járdákkal, padokkal, különböző növények betelepítésével, gyepszőnyeggel, hulladéktárolók kihelyezésével. Biztosan a környék lakossága is szívesen venné a számukra is használható fejlesztést. Márciusban szeretnénk mindehhez hozzálátni.

– A kedvezőtlen időjáráson kívül van – e valamilyen akadály?

– Igen, a bekerülési költség hiánya. A fák kivágást már elvégeztettük, a tervek megvannak, már csak pénz kellene és jó idő.
Az igazgató kérdésünkre válaszolva még elmondta, teljesítették azt az igényt, mely a közelmúltban tartott lakossági fórumon fogalmazódott meg. Ennek értelmében a fenntartó kérésére, saját költségen ünnepi kivilágítást szereltek fel az iskola homlokzatára.

A Pais – iskolával kapcsolatban pedig megjegyezte, az épület jelenleg csak uszodaként funkcionál, nagy kihasználtsággal. A reggel 8-tól este 7 óráig lévő nyitva tartást teljes egészében igénybe veszik a városi és városkörnyéki iskolákból érkező diákok. Az épület többi része jelenleg lezárva, kihasználatlanul várja jobb sorsát.

Zala-Lap, Bánfi Katalin

Tartalom megosztása: