keresés a weboldalon

Már burkolnak a Piac téren: Augusztus 19-én avatás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Már burkolnak a Piac téren: Augusztus 19-én avatás (Videó)

2011 július 22 - péntek
Tavasszal, mélyépítési munkákkal és régészettel indult a Piac tér rekonstrukciója. Már akkor tudni lehetett, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem épül mélyparkoló a tér alá. A munkálatok sokat csúsztak, a befejezési határidő módosítását is kérte a kivitelező. Az utóbbi egy hétben viszont látványos fejlődésnek indult a Piac tér. A részletekről Dékány Endrét, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. projekt menedzserét kérdeztük.

– Áll már az őstermelői piac acélszerkezete. A fedés hiányzik még róla. Fa árnyékolószerkezetet és átlátszó fedést kap a placc. A kivitelező ígérete szerint mindez jövő hét végére elkészül – tájékoztatott Dékány Endre. – Közben a burkolás is jól halad. Tegnap 500 négyzetméter térkövet sikerült lerakni. Ha az időjárás is engedi, egy hét alatt felérnek a tér déli oldaláig a szakemberek.

A térburkolat elkészültét követően indul a liget kialakítása. 12 fát telepítenek a Piac tér déli oldalára. Alattuk amőbaszerűen padrendszer húzódik majd, pihenőül szolgálva az arra közlekedőknek. Az utcabútorok már a kivitelező telephelyén vannak, várják a beépítést. A lámpasor viszont már a helyére került, előrevetítve a tér leendő hangulatát.

A megújult Piac teret augusztus 19-én avatják. Ekkorra már az őstermelők is visszaköltözhetnek régi helyükre. Az ideiglenes piacon pedig megkezdődik a parkolók kialakítása.

Dékány Endrétől megtudtuk azt is: a szerződés aláírásnál tart a belvárosi rehabilitációs program harmadik eleme. Vagyis hamarosan indulhat a tehermentesítő út építése a volt vasúti nyomvonalon.

– frau -/CS.M.

Tartalom megosztása: