keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Már igényelhetők a komposztládák

Zalaegerszeg címer
Hírek

Már igényelhetők a komposztládák

2005 október 25 - kedd
Már igényelhetők azok a komposztládák, melyeket pályázati támogatással vásárolt Zalaegerszeg önkormányzata. A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2005. évi települési hulladékközszolgáltatások fejlesztése érdekében kiírt programjára pályázott a város, és nyert 25 millió forintos támogatást. Ezt az összeget egészítette ki 14 millió forinttal a Zala-Depo Kft.

A megrendelt 3500 darab 360 literes komposztláda a közelmúltban érkezett meg a Zala-Depo Kft. telephelyére. A 4-10 fős háztartások számára ideális komposztáló edényzetet „működés” közben mutatta be a sajtó munkatársainak Tombi Lajos alpolgármester és szomszédja, Horváth Ferenc, akik részesei voltak a komposztládák március óta tartó kipróbálásának.

A megjelenésében is esztétikus műanyag edényzet komolyabb műszaki és anyagi ráfordítás nélkül biztosítja tulajdonosai számára a szerves konyhai és kerti hulladékok szakszerű megsemmisítését, és újrahasznosítását, ajánlotta a családi házas övezetben élők figyelmébe a komposztládát Tombi Lajos. Külön kiemelte, hogy az edényzetbe betöltött szerves anyag 2-3 nap alatt egyharmadára esik össze, így bőségesen elegendő egy 150-200 négyszögöl alapterületű kertben keletkező hulladék komposzttá történő átalakítására. Horváth Ferenc hozzátette: a komposztláda teljesen zárt, szinte forr benne az anyag, 3-4 hónap alatt trágyaérett végterméket biztosítva.   

Gecse Lászlótól, a Zala-Depo Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a polgármesteri hivatal műszaki osztályán, illetve a Zala-Depo Kft. telephelyén már igényelhetők a komposztládák. 5250 forintért adják azokat örökös használatra a hulladékszállítási szerződéssel rendelkező, családi házas övezetben lakók részére. Napjainkig 130-an jelezték komposztláda igényüket a Zala-Depo Kft-nél. Azok kiszállítását akkor indítja a társaság, ha egy adott területről összegyűlik több megrendelés, tájékoztatott Gecse László.

(Zala-Lap, F.M.)

Tartalom megosztása: