keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Már készül a Pince-sziget (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Már készül a Pince-sziget (Videó)

2011 december 15 - csütörtök
1 hónapja nyitotta meg kapuit a Diák-sziget. A közel 80 millió forintos pályázati összegből finanszírozott program célja, hogy a Zalaegerszegi fiatalok hasznos és közösségformáló programokon, ingyen vehessenek részt. A pláza mellett hétfőtől a Kvártélyház udvarából nyíló Pince-sziget is várja a diákokat.

A város középiskolásai már javában festik a Pince-sziget falát. Hétfőtől pedig már birtokba is vehetik az új ifjúsági irodát. Ide elsősorban a 14-18 éves korosztályt várják, ahol többek között történelemmel és zenével kapcsolatos foglalkozások várják a fiatalokat. 1 hónapja nyitott a Diák-sziget, az érdeklődés azóta is folyamatos- tudtuk meg Gángó Zsuzsannától, a Diák-sziget szakmai vezetőjétől.

A városi diákönkormányzat képviselői is rész vesznek a falfestésben, kreatív motívumokkal járulnak hozzá a fiatalos környezet kialakításához. Vezetőjük Ónya Henrietta hangsúlyozta a zalaegerszegi diákoknak szükségük van a közösségépítő programokra és helyszínekre.

A pláza és a Pince-sziget a téli szünetben is változatos és izgalmas programokkal várja a zalaegerszegi diákokat. Az állandó foglalkozások mellett 75 ezer forint összdíjazású fotópályázaton és adventi kalandtúrán is részt vehetnek a fiatalok.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: