keresés a weboldalon

Március 15-e az Ady Iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Március 15-e az Ady Iskolában

2011 március 18 - péntek
Tánc, ének, profin megtervezett díszlet. Az iskola mindhárom művészeti tagozata egyaránt kivette a részét az 1848-49-es forradalom idei emlékműsorából.

Minden évben a hetedik osztályosok előadásában hangzanak el a jól ismert dalok és versek. A művészeti iskola azonban gondoskodik arról, hogy ünnepi repertoárjukban főszerepet kapjon a klasszikus balett is. Idén Az ember tragédiájának egyik színét adták elő. A jó és a rossz örök küzdelmét prózai és táncos formában jelenítették meg. A felsősök mellett az alsósok is szerepet kaptak, ők egy ízig-vérig magyar tánccal, a palotással léptek fel.

Rácz Gabriella az előadás főszervezője elmondta a gyerekek már egy hónapja lelkesen készülnek a műsorra, elégedett a teljesítményükkel, hiszen olyan előadást sikerült létrehozniuk, amely hűen tükrözi az iskola művészeti elhivatottságát.  

A szabadságharc leverésének 163. évfordulójára való felkészülést már korábban elkezdték az iskolában. Az elmúlt héten speciális történelem órák és történelmi vetélkedőket tartottak, hogy a gyerekek pontosan képet kapjanak arról, mi történt e jeles napon.

DZsu

Tartalom megosztása: