keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Március 20: időközi választás – Rendben zajlanak az előkészületek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Március 20: időközi választás – Rendben zajlanak az előkészületek

2011 február 10 - csütörtök
Március 20-án vasárnap tartják az időközi önkormányzati képviselő választást Zalaegerszeg 11-es számú választókerületében. Az erről szóló értesítőt és az ajánlószelvényt múlt hét csütörtökig megkapták az érintettek. A választói névjegyzék megtekintésére február 2-a és 6-a között volt mód a helyi okmányirodában.

– Rendben zajlanak az időközi választás előkészületei – mondta el érdeklődésünkre dr. Kovács Gábor jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője. – Ugyanaz a lebonyolítás menete, mint az általános önkormányzati választáskor, csupán egyetlen választókerületre korlátozva. Közel 4900 választópolgárhoz juttattuk el a választási értesítőt és ajánlószelvényt. Öt szavazókörben adhatják majd le ők voksukat március 20-án.

Időközben munkához láttak a jelölőszervezetek is. Valamennyi párt bemutatta jelöltjét. A Fidesz Horváth Lászlót, az MSZP Nagy Györgyöt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Balogh Ákost indítja a képviselői posztért.

A Helyi Választási Iroda vezetőjétől megtudtuk: a Jobbik jelöltjének már sikerült összegyűjtenie a jelöltállításhoz szükséges mennyiségű ajánlószelvényt. Balogh Ákost február 8-án vette nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság. A jelöltállítás határideje egyébként február 18-a 16 óra.

A választópolgároknak a március 20-ai dátumot kell megjegyezniük. Reggel 6 órától este 19 óráig lesznek nyitva ezen a napon a szavazóhelyiségek. A mozgásukban korlátozott szavazók ezúttal is igényelhetnek mozgóurnát. A szavazás napja előtt a Helyi Választási Iroda vezetőjétől, a szavazás napján pedig a szavazatszámláló bizottságtól kérhető a mozgóurna írásban.

F.M.

Tartalom megosztása: