keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Március a nőké

Zalaegerszeg címer
Hírek

Március a nőké

2005 március 21 - hétfő
Esélyek és esélyesek címmel konferenciát tartottak az elmúlt szombaton a megyeszékhelyi Kamarák Házában. A Zalai Falvakért Egyesület az ICSSZM által meghirdetett a „Március a nőké” programsorozat egyik pályázati nyerteseként gondoskodott a zalai civil szféra, az érdekképviseletek, valamint a nőkkel foglalkozó társadalmi szervezetek képviselőinek és természetesen az érintett felek, a hölgyek-asszonyok meghívásáról.

A pályázatot még tavaly novemberben hirdette meg az esélyegyenlőségi tárca azzal a céllal, hogy érzékenyebbé tegye a magyar társadalmat a női diszkrimináció, a nemi szerepekkel kapcsolatos sztereotípiák és előítéletek legyőzés iránt.

Szederné Kummer Mária, a Zalai Falvakért Egyesület titkára elmondta, az előadások témaköreiben olyan alternatívákat mutattak be, amelyek elősegíthetik, hogy a nők ne csupán kényszerek, hanem valódi választások mentén dönthessenek, és amelyek megerősítik azt az álláspontot, hogy a nők igen is fontos értékteremtői a mai magyar vidéknek és a helyi közösségeknek.
A rendezvény vendége volt Korózs Lajos, az ICSSZM politikai államtitkára, előadást tartott Tóth Józsefné főosztályvezető, aki a szakminisztérium esélyegyenlőségi elképzeléseit, terveit ismertette. Továbbá beszélt arról is, hogy milyen a közéleti szerepet vállaló nők helyzete. A zalai nők közéleti szerepvállalásáról, foglalkoztatásáról és mindennapjairól Guitprechtné Molnár Erzsébet, a Zalai Falvakért Egyesület elnöke adott helyzetképet. Bemutatkozott a konferencián a többségében nőket foglalkoztató, családbarát munkahely-díjas West Hungary Consulting Kft., amely egyben a Zalai Falvakért Egyesület partnerszervezeteként részt vett a tanácskozás megrendezésében, gondoskodott a foglalkoztatói oldal meghívásáról.

A konferencián az információs és közvélemény-formáló előadások mellett lehetőség nyílt a problémák kötetlen megbeszélésére; fotókiállítás és a Happy Singers énekegyüttes bemutatkozása színesítette az eseményt.

Tartalom megosztása: