keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Márton nap a Falumúzeumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Márton nap a Falumúzeumban (Videó)

2011 november 14 - hétfő
Október óta új igazgatója van a Zala Megyei Múzeumoknak. Kaján Imre elsősorban a közművesítéssel és új, családokat vonzó programokkal akarja látogatottabbá tenni a Göcseji Múzeumot.

Kaján Imre a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának új vezetője egy gyerekektől nyüzsgő, oktatási szerepet is felvállaló, akár vendégfogadásra és kapcsolatteremtésre is alkalmas Skanzent szeretne megvalósítani.

A fenntartó Zala Megyei Közgyűlés oktatási és kulturális bizottságának elnöke Pácsony Imre úgy fogalmazott, az eddigi tapasztalataik átadásával kívánják segíteni az új igazgatót. Emellett biztosítják a korábbi években is nyújtott anyagi forrásokat.

Az 1968-ban megnyílt Falumúzeum legnagyobb problémája a csatornázottság hiánya. Az új vezetés feladatai között elsőként ennek megvalósítása szerepel. Ebben a városi önkormányzat segítségét kérték- tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

Az évente 25 ezer látogatót vonzó falumúzeum idei programjai a Márton napi vigasságokkal zárultak. Ahol az ünnephez kapcsolódó kirakodó vásárral, kézműves fogalakozásokkal várták a közönséget. A Zala Megyei Múzeumok új igazgatója azt szeretné, ha a jövőben a Falumúzeum nemcsak ünnepnapokon lenne közösségi és kulturális tér.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: