keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Második helyen telel a ZKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Második helyen telel a ZKK

2016 december 23 - péntek
A Zalaegerszegi Kosárlabda Klub két hazai és egy idegenbeli mérkőzését is megnyerte az NB II-es bajnokságban.

Elsőként az Oroszlányi Lions csapatát fogadták.
Az első periódusban úgymond kóstolgatták egymást a csapatok, felváltva estek a kosarak, folyamatosan cserélődött az egy-két pontos előny birtoklója.
A második negyedet kiválóan kezdte a ZKK, három percig nem engedélyezett pontot vendégének és közben kilencet szerzett. Az új impulzus nagyban volt köszönhető Gáspár Dávidnak, aki a második negyed elején hosszú sérülése után először lépett pályára a ZKK színeiben, illetve a Zalakerámia-ZTE KK fiatal utánpótlás játékosának Lógár Bencének, aki a tőle megszokott alázattal és energiával vetette magát a küzdelembe. Innentől fokozatosan húzott el a hazai csapat és a hátralévő két negyedben magabiztossá tette sikerét. 

A ZKK megérdemelten győzött78-65-re egy sportszerű és a vártnál kisebb iramú mérkőzésen, amely jól szolgálta a hazaiak második hosszabb kényszerszünete utáni játékba lendülési folyamatot.

A következő mérkőzésen ismét hazai pályán az Ostoros Károly Csarnokban (Munkacsarnok), a Kozármisleny-Petőfi SE csapata érkezett Zalaegerszegre.
Kozármislenyben az egerszegiekhez hasonlóan néhány év kihagyás után indult ismét NB2-es kosárlabda csapat. A fiatal egyetemistákból álló együttes az első negyedet megnyerte, annak ellenére, hogy a hazaiak jól kezdtek. A második negyedben döntő fontosságú volt, hogy a hazaiak védekezése ezúttal is agresszív és kemény volt, így a nagyszünetre már a ZKK mehetett előnnyel. Harmadik negyedben állandósült, sőt nőtt a hazai előny és ez megalapozta a sikerüket. 83-74-es állásnál ért véget a találkozó, amelyen a ZKK bővebb és rutinosabb keretének köszönhetően megérdemelten győzött egy kemény mérkőzésen.

A harmadik találkozót idegenben, a Dunaújvárosi Sárkányok ellen vívta Rózsás Gábor együttese.
Az újonc hazai csapat egy rendkívül impozáns, de sajnos a cudar időjárástól eléggé kihűlt csarnokban fogadta zalai ellenfelét. A ZKK az első 7-8 percet szó szerint átaludta, ezt a dunaújvárosiak remekül kihasználták és szinte minden támadásukban kosarat szereztek. Az első negyed utolsó perceiben kezdett összeállni a védekezés, amely lendületet adott a második negyed közepéig, s egy ekkora szépen összedolgozott 16-0-s rohanással sikerült előbb átvenni a vezetést, majd megnyugtató előnyt építeni.
A nagyszünet után már nem változott gyökeresen a játék képe. A különbséget a ZKK rutinja, keményebb védekezése és az ebből adódó gyorsindítások és könnyű kosarak jelentették. A zalaiak magabiztos játékot bemutatva szépen – helyenként látványos elemekkel fűszerezve, 92-51 –es győzelemmel zárták a mérkőzést.

Második helyen telelhet a ZKK, akik a furcsa sorsolásuknak köszönhetően az újévben már komoly idegenbeli sorozatokkal kell, hogy szembenézzenek. A bajnoki folytatás január elején-közepén várható, addig elsősorban a pihenésé és feltöltődésé lesz a főszerep.

Jóna István

Tartalom megosztása: