keresés a weboldalon

Második meccsén is győzött a ZKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Második meccsén is győzött a ZKK

2016 október 13 - csütörtök
A férfi NB II-es kosárlabda bajnokságban a Zalaegerszegi KK csapata a szomszédvár Szombathely együttesét fogadta a második fordulóban.

Néhány héttel ezelőtt a két csapat edzőmérkőzést játszott egymással Zalaegerszegen, így nagyjából mindkét gárda tudta, hogy mire számíthat aktuális ellenfelétől.

A kezdés után pár perccel megtelt a lelátó, a ZKK szurkolók az elejétől fogva kiváló hangulatot teremtettek a csarnokban. Görcsösen kezdett a hazai csapat, sehogy sem állt össze a védekezésük és akadozott a támadójáték, a szombathelyiek pedig ezt remekül kihasználva szereztek tízpontos előnyt az első negyedben. A második negyedben rendezte sorait a ZKK és három perc leforgása alatt a Czeigli-Vass-Vertetics trió 14 pontot szórt, így a 16. percben a mérkőzés folyamán először sikerült átvenniük a vezetést. A ZKK óriási munkával a második negyed végére ledolgozta jelentős hátrányát, így 41-41-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyed elején folytatódott az első félidőt záró percek játéka. A csapatok még pár percig fej-fej mellett küzdöttek. A negyed közepétől átvette az irányítást a ZKK és pillanatok alatt egy 11-0-s szériával jutott előnyhöz. A záró negyedben megpróbált zárkózni a vas együttes, de ezt már a hazaiak nem hagyták és egy színvonalas, változatos mérkőzésen újabb élcsapatot sikerült legyőzniük az egerszegieknek.

Zalaegerszegi KK – Szombathelyi ESE 81-65

A páratlan számú csapat, a kupaforduló és teremgondok miatt a ZKK számára most sajnos egy teljes hónapos kényszerszünet következik a bajnokságban.

A következő bajnoki mérkőzésünk november 12-én, szombaton 19 órakor lesz hazai pályán, az előző szezon nyugati bajnoka, a Dombóvári Kosársuli csapata ellen

Jóna István

Tartalom megosztása: