keresés a weboldalon

Matolcsy György Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Matolcsy György Zalaegerszegen (Videó)

2011 október 31 - hétfő
Gazdaság és Államadósság címmel rendezett konferenciát Zalaegerszegen a Széchenyi Klub a különböző vállalkozói szervezetek Zala megyei képviseleteivel közösen. A tanácskozáson Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is előadást tartott, azt hangsúlyozva: 2012 legfontosabb feladata, hogy Magyarország ne süllyedjen vissza a válságba.

Kreatív ötletek, tőke, olcsó, valóban működő hitelforrás, állami garancia, élénk bel- és külpiac és jó gazdasági klíma – többek között ezeket a feltételeket kell megteremteni ahhoz, hogy a magyar gazdaság ne kerüljön újra válságba – mondta előadásában Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint 2012-ben a döntő gazdaságpolitikai kérdés: a növekedés, egy korántsem növekedésbarát környezetben.

A miniszter úgy vélte: az egykulcsos adórendszerrel a munkavállalók több mint 95 százaléka egyértelműen jól járt. Hogy mit mondott még Matolcsy György az adóreformról és a gazdasági növekedés esélyeiről, megtekinthetik videónkon.

A konferencián – kincstárjegyre hasonlító – díszes tanúsítványt kaptak azok, akik egymillió forintnál többet fizettek be az államadósság elleni alapba; eddig 140 millió forint gyűlt össze, de – mondta az alap elnöke, Horváth Tihamér – ha mind a 300 ezer ember, akinek anyagi ereje megengedi, vállalná a befizetést, kétezer milliárddal csökkenhetne a hiány.

yr/Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: