keresés a weboldalon

Matracgyárat avattak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Matracgyárat avattak Zalaegerszegen (Videó)

2015 augusztus 27 - csütörtök
Átadták az osztrák ADA vállalat új matracüzemét szerdán Zalaegerszegen. A 8000 négyzetméteres csarnok egymilliárd forintból épült fel, s több mint 100 embernek ad munkát. A gyárban közel 60 különböző ágybetétet készítenek, amelyeknek nagy részét külföldön értékesítenek majd. A cég 1992 óta van jelen az országban, üzemegységeket működtetnek még a zalai Nován és Körmenden is.

Az üzem építése januárban kezdődött, vagyis kivitelezése rekordgyorsasággal valósult meg. A gyártás már javában zajlik, több száz matracot készítenek naponta. Ezzel jelentősen hozzájárulva Zalaegerszeg gazdasági fejlődéséhez – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, polgármester.

Az ADA bevétele tavaly meghaladta a 37 millió eurót. A fejlesztés a magyar és osztrák gazdasági kapcsolatok erősödését példázza. Erről Glattfelder Béla, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár beszélt.

Az avató ünnepségen beszédet mondott a vállalat részéről Köck Michael. Az ügyvezető igazgató részletesen beszámolt a cég sikertörténetéről, ami – mint mondta – nem valósulhatott volna meg a magyar munkavállalóik nélkül.

Ezt követően Vigh László szólt a résztvevőkhöz. Az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy köszönhetően ennek a beruházásnak is 2000-ről 1300 főre csökkent a munkanélküliek száma Zalaegerszegen.

M.Zs. / E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: