keresés a weboldalon

Mechatronika- középpontban a gyakorlatorientált képzés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mechatronika- középpontban a gyakorlatorientált képzés (Videó)

2012 február 15 - szerda
Várhatóan szeptemberben kezdődik el a duális képzés a Nyugat- magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetében. A gyakorlatorientált oktatási lehetőségek bővítését már idén megkezdte a zalaegerszegi kar. Egy szombathelyi, autóalkatrészeket gyártó cég vezetői nemcsak előadásokat, de gyárlátogatási lehetőséget is biztosítanak a hallgatóknak.

Folyamatban van a duális mérnökképzés kialakítása. Elsődleges cél a gyakorlatorientált képzés, a hallgatók elhelyezkedési lehetőségeinek biztosítása lesz. Az oktatás során a tanulók előreláthatólag fele- fele arányban töltik tanulmányaikat az egyetemen és egy-egy gépipari cégnél.

– Vonzó lesz a hallgatók számára, ha ilyen képzésbe vehetnek részt. A vállalatok jó szakembereket kapnak, meg is hálálják ezt a hallgatóknak, akik plusz ösztöndíjat kapnak munkájukért -mondta Varga Mihály a Gépészeti és Mechatronikai Intézet igazgatója.

A duális képzés létrehozását elsősorban az ország multinacionális cégei ösztönözték. Az új oktatási forma megszilárdulását a város önkormányzata is támogatja – tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

Bár a duális oktatás várhatóan szeptemberben indul, a gyakorlatorientált képzés bővítése már ebben a félévben elkezdődött. Egy szombathelyi autóalkatrészeket gyártó cég vezetőmunkatársai tartanak előadásokat a hallgatóknak.

Mérnökök mellett, többek között a vállalat minőségbiztosítási, pénzügyi és logisztikai vezetője tart majd előadást, de a félév során lehetőséget biztosítanak a gyárlátogatásra is.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: