keresés a weboldalon

Mechatronikai képzés indul a Pannon Egyetemen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mechatronikai képzés indul a Pannon Egyetemen (Videó)

2016 február 08 - hétfő
Gazdát cserélt a Zalaegerszegen működő Mechatronikai Mérnöki kar. A felsőoktatási államtitkárság úgy döntött, hogy a Pannon Egyetemhez csatolja azt a képzést, melynek eddig a Nyugat-magyarországi Egyetem volt a gazdája. A hallgatóknak fórumon számoltak be a változásokról és a következő évek feladatairól.

Biztos szakmai hátteret és új lehetőségeket ígért Dr. Szalai István, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánja a hallgatóknak tartott tájékoztatón. Idén apróbb változások várhatók, ám az oktatási tematika változatlan marad. Újdonság, hogy az egyetem létrehozott egy kutatási intézetet, amely a jövőben lényegesen több lehetőséget biztosít a hallgatóknak.

A zalaegerszegi mérnöki kar hallgatói már felvették a kapcsolatot veszprémi társaikkal, így már közös elképzeléseken dolgoznak. Az intézmény tanulói kedvezőnek tartják a változást. Lukács Péternek is pozitívak a tapasztalatai.

A 4 éve működő duális képzés továbbra is elérhető lesz a zalaegerszegi campuson. A Pannon Egyetem a jövőben nagy hangsúlyt fektet majd a gyakorlatorientált képzésre.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: