keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mechatronikai keresztféléves képzés indul Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mechatronikai keresztféléves képzés indul Zalaegerszegen (Videó)

2012 január 30 - hétfő
Lezárult a keresztféléves képzések felvételi eljárása. Zalaegerszegen keresztféléves képzést a Nyugat- magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézete hirdetett. Mechatronikai mérnöki szakon idén tizenheten kezdhetik meg tanulmányaikat mechatronikai képzésen.

Második alkalommal hirdetett keresztféléves mechatronikai képzést a Nyugat- magyarországi Egyetem. Idén a 27 jelentkezőből 17-et vett fel az intézmény. A bejutáshoz 258 pont volt szükséges. Az új hallgatók jobbára a zalaegerszegi elektronikai vállalatok munkatársaiból kerültek ki. Az egyetem a hallgatók létszámát a városban működő 4 legnagyobb elektronikai vállalat igényeihez igazítja. Azt szeretnénk, hogy ha a helyi felsőoktatásban olyan szakembereket képeznének, akik a későbbiekben végzettségüknek megfelelően tudnák majd hasznosítani diplomájukat – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A keresztféléves mechatronikai képzés új hallgatói február 17-ével kezdik el tanulmányaikat. Jövőre azonban csak akkor vesznek fel új hallgatókat, ha a város gépipari cégei igényt mutatnak a mechatronikai végzettségű szakemberek képzésére.

DZsu/EK

Tartalom megosztása: