keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Még nem késő a védőoltás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Még nem késő a védőoltás

2005 január 04 - kedd
Az elmúlt években gyakori volt az influenzás megbetegedés a téli hónapokban, s ebben a kritikus időszakban sok embert döntött ágynak. Szerencsére az idei „szezonban” eddig csak páran fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel, így remélhetőleg a tavasz beköszöntéig nem kell járványszerű megbetegedésektől tartanunk.

Dr. Udvari Gyöngyi, a Zala Megyei ÁNTSZ járványügyi osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta: egyenlőre csend és nyugalom van influenzafronton. A 2005 első hetében a decemberi adatokhoz képest csökkent a betegforgalom és az influenzafigyelő-szolgálatot teljesítő praxisokat is csak néhány beteg kereste fel influenzás tünetekkel. A tavalyi év ezen szakaszában egyébként több influenzás megbetegedést regisztráltak és a betegforgalom szintén elmarad a 2004 év végi adataihoz képest.
A rendelkezésre álló 40 ezer influenza elleni védőoltás nagy része elfogyott, ám aki most szeretne hozzájutni a vakcinához, az még beadathatja magának az oltást. A járványügyi osztály vezetője szerint januárban és februárban előfordulhat, hogy „támadásba lendül” az influenza, ezért midenképpen fontos a betegség ellen való védekezés.

Tartalom megosztása: