keresés a weboldalon

Megalakult a tanácsadó testület

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megalakult a tanácsadó testület

2010 június 29 - kedd
Hivatalosan is megalakult az Észak-zalai TISZK Tanácsadó Testülete, melynek létrehozását törvényi rendelkezés írja elő. Eszerint annak tagjai a fenntartó önkormányzatok (Zalaegerszeg, Zala megye, Keszthely), a kamarák, a munkaügyi központ és a támogató cégek képviselői.

A tanácsadó testületnek 13 szavazattal rendelkező tagja és 10 tanácskozási joggal rendelkező tagja van (köztük a TISZK-hez tartozó szakközépiskolák képviselői).
A testület a TISZK feladatainak végrehajtását segíti. Részt vesz az intézmény szakmai tervezeteinek, programjának, dokumentumainak, terveinek megvitatásában, véleményezésében.

Javaslatot tesz a szükséges módosításokra. Képviseli a Testület tagjainak véleményét, javaslatait a megfelelő fórumokon. Figyelembe veszi a gazdálkodó szervezetek igényeit a képzési profilok kialakításánál. Emellett fő célja a munkaerő-piaci igényeket kielégítő, rugalmas szakképzés megteremtése.

Az Észak-zalai TISZK Tanácsadó Testületének elnöke Balaicz Zoltán, a zalaegerszegi önkormányzat Oktatási és Ifjúsági Bizottságának elnöke lett (képünkön).


Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: