keresés a weboldalon

Megalakult a Vállalkozói Szenátus

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megalakult a Vállalkozói Szenátus

2011 április 09 - szombat
Megalakult a zalaegerszegi Vállalkozói Szenátus. Az alapító okiratot 28 helyi cégvezető írta alá a város Dísztermében. A Vállalkozói Szenátus elsődleges célja, a város gazdaságának gyarapítása. A részletekről Gyutai Csaba polgármester számolt be sajtótájékoztatón.

Mint elmondta: a tavalyi önkormányzati választások után indultak útnak a város vezetői, hogy közelebbről is megismerkedjenek az itt tevékenykedő cégekkel és azok gondjaival, problémáival.

– Egy hosszú folyamat végére került most pont. Látogatásaink során rögzítettük a cégvezetők kéréseit, feltérképeztük, mit szeretnének a városban látni, milyen gazdaságfejlesztési törekvésekkel lennének elégedettek. A 28 vállalatot végigjárva jöhetett létre a Vállalkozói Szenátus – tájékoztatott a polgármester. – A városvezetés egyfajta gazdasági tanácsadó testületeként működik majd a Vállalkozói Szenátus, tagjai pedig szeretnék arra használni a testületet, hogy eljuttassák hangjukat az országos gazdaságpolitikai törekvésekhez.

Sokat várunk a szenátustól a város gazdasági jövőképének alakítása terén – folytatta Gyutai Csaba. – Kíváncsiak vagyunk ötleteikre, javaslataikra. Már az első ülésen kiderült, hogy nagyon sok értékes, tehetséges szellem van a mai zalaegerszegi vállalkozói szektorban, amit nekünk használnunk kell a munkánk során! A későbbiekben is szeretnénk aktívan támaszkodni a helyi vállalkozókra.

Az alapító tagok megállapodása értelmében félévente ülésezik majd a szenátus. Az összejöveteleknek minden alkalommal vendége lesz a gazdasági élet egy-egy prominens szereplője, aki a legfontosabb információkkal látja el a vállalkozókat. Az alakuló ülésen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal főosztályvezetője adott tájékoztatást a résztvevőknek a kormány külgazdasági stratégiájáról.

Elhangzott az ülésen az is, hogy Zalaegerszeg önkormányzata egy pénzügyi szolgáltató cég létrehozásán dolgozik. Körvonalazódtak továbbá egy úgynevezett versenyképességi szerződés alapjai, amely a vállalkozók segítésén túl többlet árbevételt és többletfoglalkoztatást eredményezhet majd Zalaegerszegen.

– frau –

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: