keresés a weboldalon

Megalakult az új közgyűlés Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megalakult az új közgyűlés Zalaegerszegen (Videó)

2014 október 24 - péntek
Politikai felhangoktól mentesen, konstruktív hangulatban zajlott Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének alakuló ülése. A városban, mind a 12 körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek és polgármestert is a pártszövetség adott, Balaicz Zoltán, eddigi alpolgármester személyében. Három alpolgármesterrel és két frakcióval dolgozik majd az új testület.

Fanfárok hangjára, huszárok vitték a város és az ország zászlaját a zalaegerszegi Díszterembe, ahol a Helyi Választási Bizottság elnöke, Dr. Pápai Ferenc ismertette az október 12-i voksolás végeredményét. Elmondta, hogy mind a 12 választókörzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték el a mandátumot. A töredékszavazatok alapján a kompenzációs listáról a Jobbik két képviselőt küldhetett. Az MSZP, az LMP és az EZE-Együtt-DK összefogás egy főt delegálhatott a testületbe. Két frakció alakult a Közgyűlésben, a győztes pártszövetség 13 tagú, és a Jobbik kétfős képviselőcsoportja. A polgármesteri posztért öt jelölt indult. Közülük a szavazatok több mint 63%-át megszerezve a Fidesz-KDNP jelöltje, Balaicz Zoltán győzött, aki a képviselők és saját eskütétele után ismertette programját. Ebben legfontosabb célként Zalaegerszeg megújítását jelölte meg, amihez a munkahelyek megőrzésén és újak teremtésén át vezet az út.

A testületben jelenlévő pártok, szervezetek képviselői előremutatónak és támogatandónak minősítették a polgármester meghirdetett programját. Az alakuló ülésen három alpolgármester választottak. A képviselők közül Gecse Pétert és mellette szintén főállású alpolgármesterként Vadvári Tibort, a BGF Zalaegerszegi Gazdálkodási Karának dékán-helyettesét bízták meg ezzel a feladattal. Társadalmi megbízatású alpolgármesterré Tolvaj Mártát választották meg.

Gecse Péter elmondta, hogy örül a polgármesteri program széleskörű elfogadottságának.

Az alakuló ülésen valamennyi bizottság és albizottság is létrejött. Az ünnepi ülés végig konstruktív légkörben zajlott, így van esély arra, hogy az újonnan megalakult közgyűlés politikai viharoktól mentesen, összefogva tud dolgozni a városért.

N.Zs./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: