keresés a weboldalon

Megáldották az időkapszulát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megáldották az időkapszulát (Videó)

2019 május 23 - csütörtök
Torna- és vívóterem építése kezdődik hamarosan a zalaegerszegi, egyházi fenntartású Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium udvarán. A 3,3 milliárd forintos beruházás állami forrásból valósul meg. Az alapba kerülő időkapszula megáldásán részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki arról beszélt: a Kormány szenvedélye Magyarország, és a szenvedély megvalósítása az országépítés.

A leendő Mindszenty Sportközpont helyét mutatja az intézmény igazgatója. A létesítményben egy 400 fős lelátóval rendelkező torna-, és mellette egy vívóterem kap helyet.

Csordás Róbert – igazgató, Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium:

A beruházás Zalaegerszeg szempontjából is jelentős. Újabb sportolási lehetőséggel gazdagodik a Nemzet Sportvárosa címet viselő megyeszékhely.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A Magyar Kormány szenvedélye Magyarország. És ennek a szenvedélynek a megvalósítása az országépítés – fogalmazott Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes a létesítmény alapkövébe kerülő időkapszula megáldása alkalmából rendezett ünnepségen.

Semjén Zsolt – nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes:

Az építkezés várhatóan nyár végén indul, és mintegy másfél évig tart.

F.M./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: