keresés a weboldalon

Megállapodást kötött Orbán Viktor és Balaicz Zoltán Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megállapodást kötött Orbán Viktor és Balaicz Zoltán Zalaegerszegen (Videó)

2015 április 14 - kedd
Négysávos gyorsforgalmi út épül Budapesttől Zalaegerszegig 2018-ig. Bővítik az inkubátorházat, sportközpontot létesítenek, emellett pedig 10 sávos 50 méteres tanuszoda és sport-, illetve rekrációsközpont létesül – ezeket tartalmazza egyebek mellett az a stratégiai megállapodás, amelyet kedden kötött Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Balaicz Zoltánnal, a város polgármesterével. A Modern Városok Program részeként Eger és Sopron után harmadikként a zalai megyeszékhelyen írtak alá együttműködést.

A kormányzati segítségnek köszönhetően várhatóan dinamikus, modern város lesz a zalai megyeszékhely. Megújuló, erősödő Magyarország, megújuló, erősödő város a cél – hangsúlyozta Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere ünnepi beszédében kiemelte: 5,4 milliárdból befejeződik a Zala Megyei Kórház fejlesztése, egymilliárd forintból pedig bővítik az inkubátorházat. Egyebek mellett ezek a következő évek legfontosabb fejlesztései.

Közlekedési szempontból egy csomópontot is létesítenek, ahol egy helyen lesz az autóbusz pályaudvar és a vasútállomás. Orbán Viktor szerint a legfontosabb, hogy munkahelyek jöjjenek létre és bővüljön a foglalkoztatás.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy megfelelő befektető esetén iparvágány épül az északi ipari parkba. A kormányfő végül elmondta: munkacsoportot állítanak fel, hogy Zalaegerszeg rövid időn belül Mindszenty zarándokközpont legyen.

M.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: