keresés a weboldalon

Megállapodtak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megállapodtak (Videó)

2017 március 16 - csütörtök
Együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. A szerződés – az oktatási rendszerben történt változások után – továbbra is lehetővé teszi a központ intézményeiben tanuló zalaegerszegi diákok pénzügyi támogatását. A döntés egyben a városban működő cégek szakképzett munkaerő iránti igényeihez is igazodik.

Az önkormányzat ettől az évtől már csak a bölcsődéket és óvodákat működteti. A középiskolákat érintő fenntartóváltás miatt szükség volt a 2009 óta létező szakképzési ösztöndíj felülvizsgálatára. Ezzel kapcsolatban a legutóbbi közgyűlésen pozitív döntés született: a program folytatódhat, a koordinátori szerepet azonban más szervezet tölti be – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A rendelkezésre álló keretösszeg idén 12 millió forint. Szabó Károly, a szakképzési centrum főigazgatója elmondta, hogy a folyósításhoz bizonyos feltételeknek teljesülnie kell.

Kitétel még, hogy a kedvezményezett maximum három alkalommal hiányozhat a tanóráról. Kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatás mértéke elérheti a 30 ezer forintot.

K.Zs./K.M.

Tartalom megosztása: