keresés a weboldalon

Megállapodtak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megállapodtak (Videó)

2016 december 02 - péntek
Újabb állomáshoz érkezett az oktatási rendszer átalakítása. 2017. január 1-jétől a Zalaegerszegi önkormányzat már csak az óvodák és a bölcsődék fenntartásáért, valamint működtetésért felel. Az országban elsőként a zalai megyeszékhelyen született meg az intézmények átadás-átvételéről szóló megállapodás, valamint a vagyonkezelési szerződés.

11 köznevelési intézmény, köztük kollégium, művészeti- és általános iskolák, valamint gimnáziumok kerültek át a Zalaegerszegi Tankerületi Központ működtetésébe. A vezetőség abban bízik, hogy a változásból sem a gyerekek, sem a pedagógusok nem érzékelnek majd semmit – mondta el Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója.


A zalaegerszegi önkormányzat továbbra is fontosnak tartja ennek a 11 nevelési, oktatási intézménynek a támogatását. A jelentősebb fejlesztésekből és felújításokból a jövőben is kiveszi majd részét. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.


Így például a Landorhegyi, a Petőfi és a Dózsa iskola több száz millió forintból teljesen megújul. Emellett a következő időszakban jelentős beruházások várhatóak a többi oktatási intézményben is.

V.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: