keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megbüntették a fiúkat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megbüntették a fiúkat

2006 február 14 - kedd
Túlvannak az alapszakasz első felén a férfi kosárlabdázók. A ZTE együttese a vártnál gyengébben teljesít. Ennél többet várt mindenki a csapattól, akkor is, ha az együttest sérüléshullám sújtotta. A nyáron szerződtetett Braniszlav Dzunics, a csapat egykori játékosa edzőként nem alkotott maradandót. Sőt, látva a nehézségeket, távozott. Az állandóságot Bodrogi Csaba ügyvezető, egykori kiváló játékos -, akit beválasztottak a halhatatlanok klubjába – jelenti a szakosztálynál. Vajon ő miként éli meg a ZTE vergődését?

– Megmondom őszintén, nehezen – válaszolt tömören Bodrogi Csaba. – Rossz érzés rápillantani a tabellára, azt látni, hogy az alsóházban tanyázunk. Vezetőtársaimmal rengeteget dolgozunk, hogy biztosítsuk a működést, a másik oldalról keveset kapunk vissza, ezért is keserű a szám íze. A nehézségek ellenére jobb szereplést vártam a fiúktól.

– Mennyire volt szerencsés nyáron Dzunics szerződtetése? Gondolom, még játékos korából ítélte meg a ZTE-t, hogy itt jók a körülmények. De nem ezt tapasztalta és távozott…
– Kezdetben úgy nézett ki, az edzőcsere jó hatással lesz a csapatra. Mi is nagyon bíztunk benne, hogy egykori kiváló játékosunk magával ragadja a fiatalokat. Nem így történt. A sikertelenség hatására hamar feladta. Amikor másodszor kérte, hogy bontsuk fel szerződését, elengedtük. Olyan edzőt nem akartunk foglalkoztatni, aki nem akart nálunk dolgozni. A szakmai munkájával elégedettek voltunk. Az elképzeléseit nem nagyon igazította a játékoskerethez. A munkamániáját átvitte a csapatra, a játékosok túledzettek, tompák voltak. Összességében nem hátráltatta a csapat teljesítményét szerződtetése. Kis Attila jelenlegi vezetőedzőnk mellette volt, és tudta, hogy milyen irányba kell elmozdulnia. Sajnos, akadt több olyan mérkőzés ebben az időszakban, amit pár ponttal vesztettünk el.

– A szurkolók szerint a vezetés nem elég kemény a játékosokkal szemben. Rendet kell rakni a fejekben, mivel a ZTE-nek már nemcsak előre, hanem hátra is kell tekinteni. Meglegyintheti a kiesés szele.
– A csapat helyzetével tisztában vagyunk. Az elmúlt hetekben az eredmények úgy alakultak, hogy már mindkét irányban kell figyelnünk. A nyolcba kerülésre csekély az esélyünk. A felzárkózást viszont mindenképpen elvárjuk a fiúktól. Szigorúak vagyunk, vagy sem? Elmondhatom a szurkolóknak, hogy megbüntettük a csapatot. Abban száz százalékig biztos vagyok, hogy a ZTE ennél többre képes. Úgy látom, a játékosok kicsit elkényelmesedtek. Az előrelépés érdekében mindenképpen fel kell rázni a társaságot. Számomra elkeserítő, hogy a fiúkon nem látom a mindenáron való győzni akarást.

– Átérzik a játékosok, hogy a kiesés veszélye fenyegeti a csapatot?
– Erre nem is akarunk gondolni, az már igazán a vég lenne. Nyilván nagyon kell figyelnünk, de állítom, nekünk előre kell néznünk és nem hátra. A papírforma-mérkőzéseken nem nagyon hibázhatunk, sőt bravúrok is kellenek az előrelépéshez. Sajnos, nem hittük a bajnokság elején, hogy egy Sopron, egy Dombóvár öt külföldi játékossal szerepel. Nálunk még az is gond, hogy a légiósok közül egyedül Edmonson nyújtja a tőle elvárható teljesítményt. Patton egyértelmű csalódás (már elküldték. a szerk.). Hartnak még be kell illeszkednie a csapatba. A magyar játékosoktól is többet várunk. Remélem, egy siker elindítja a csapatot felfelé a tabellán.

– A vezetés mindig a csapatot működtető kft. anyagi rendbetételét hangsúlyozta, más együtteseknél ezzel nem törődnek. Változik ez a filozófia vagy sem?
– Az önkormányzattól egyben előre megkaptuk az első féléves támogatásunkat. A pénzt működésre és a hátralévő tartozásaink törlesztésére kívánjuk fordítani. A következő bajnokságot tiszta lappal akarjuk kezdeni. A dolog kétoldalú, az elmúlt három évben úgy működtettük a csapatot, hogy mellette folyamatosan törlesztettük adósságainkat, ami a szakma rovására ment. Harmincmillió forint tartozást törlesztettünk. Ennek az volt az ára, hogy kétszer az alsóházban szerepeltünk a rájátszás során. Nem esünk abba a hibába, hogy újabb külföldi játékost igazolva megint fejre álljon a költségvetésünk. Szakmai szempontból nekem nagyon nem tetszik, hogy kisebb csapatoknál is öt külföldi játékos szerepel. Ez a magyar kosárlabda halálához vezethet. Tudom, nehéz meghúzni a határvonalat a szakma és az anyagiak között. Én továbbra is az anyagiakat helyezném előtérbe, mivel az elmúlt három év során nagyon nehéz volt ledolgozni tartozásunkat. Azt tapasztaljuk, hogy van a szurkolók részéről igény egy jó csapatra, ám ha ez eladósodást szül, abban nem vagyok partner. Remélem, az alapszakasz második felében jobban szerepelünk, s akkor jövőre bátrabban tervezhetünk. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: