keresés a weboldalon

Megemlékezés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megemlékezés (Videó)

2015 október 23 - péntek
Több városi rendezvényen is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 59. évfordulójáról. Csütörtökön a Mindszenty iskolában, pénteken pedig az Ady úti emlékműnél idézték fel az eseményeket, ahol Rigó Csaba kormánymegbízott mondott ünnepi beszédet.

Zalaegerszegen csütörtökön kezdődtek az ’56-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezések. A Mindszenty iskola diákjai koszorúzással tisztelegtek Szerencsés Rudolf, a Zalaegerszegi Forradalmi Tanács utolsó elnökék emléktáblájánál az iskola aulájában.

Péntek délután az Ady úti emlékműnél gyülekeztek a város polgárai. Elsőként Szarka Tamás Kossuth díjas énekes-gitáros dallal idézte fel a történelmi eseményeket.

Ünnepi beszédet ezúttal Rigó Csaba kormánymegbízott mondott. A politikus kiemelte: 1956. október 23-án a hosszú, csendes félelemben és béketűrésben töltött idő után ősi erővel szakadt fel az életösztön a magyar népből. Olyan erősen, hogy a világ is beleremegett.


A kormánymegbízott hangsúlyozta: naponta tapasztalhatjuk, hogy Európa nemzeteit veszély fenyegeti. A magyarok válasza ma is az, mint 1956-ban. Magyarország meg fogja védeni határait, és szabadságát- mondta Rigó Csaba. A megemlékezés végén a város és a megye vezetői megkoszorúzták az Ady úti emlékművet.

DZsu/Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: