keresés a weboldalon

Megépül (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megépül (Videó)

2016 november 03 - csütörtök
Kormányzati segítséggel valósulhatnak meg a Göcseji Falumúzeumba tervezett fejlesztések. A beruházásra szánt rendkívüli támogatás mértéke meghaladja a másfél milliárd forintot. A részletekről csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Az önkormányzat 2013 januárjától a Göcseji Múzeum, s vele együtt a skanzen fenntartója. A múzeum felújítására, valamint a hozzá kapcsolódó Mindszenty-emlékközpont építésére már sikerült forrást találni. Hamarosan az ország első szabadtéri gyűjteményének fejlesztése is elkezdődhet – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A falumúzeum átalakítása a tervek szerint 2018-ra készül el. Cél, hogy az eddigiektől eltérően egész napos elfoglaltságot kínáljon a látogatóknak – hangsúlyozta Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője a beruházással kapcsolatban úgy fogalmazott: az új létesítménynek kulturális kapocsként kell szolgálnia a ma és a régmúlt között.

Vigh László az intézmény vezetőivel közösen arra kérte a megye lakosságát, hogy segítsék a már meglévő gyűjtemény bővítését. Az otthon feleslegesség vált, hagyományos paraszti eszközöket a Göcseji Múzeumban adhatják le a felajánlók.

K.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: