keresés a weboldalon

Megépül (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megépül (Videó)

2016 október 20 - csütörtök
Uniós forrásból kezdték, ám, állami segítséggel fejezik be a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Kardiológiai és Szívsebészeti Centrumának építését. A beruházáshoz a kormány több mint kétmilliárd forintot biztosít. A részletekről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A létesítmény fejlesztésére eredetileg 5.6 milliárd forint állt rendelkezésre, ám átmeneti forráshiány miatt egy időre leállt az építkezés. A lobbitevékenység – amely a folytatáshoz szükséges összeg előteremtését célozta – eredményesnek bizonyult – mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

A kórház vezetése a napokban pályázatot nyújt be azért, hogy kiadásainak további csökkentése érdekében napelemes rendszert építsen ki. További jó hír, hogy a nővérszálló energetikai megújulására mintegy 130 millió forintot nyert az intézmény – tájékoztatott Dr. Halász Gabriella főigazgató.

Bár fenntartói feladatai soha nem voltak, az önkormányzat számára fontos, hogy az egészségügyi intézményekben minőségi szolgáltatás várja a városlakókat. Ezért a Területfejlesztési Operatív Projektből több mint 750 millió forintot szánnak korszerűsítésre – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A munkálatok az ilyenkor kötelező eljárások végeztével indulhatnak újra. A kivitelezés 10-12 hónapot vesz majd igénybe.

K.ZS./P.V.B.

Tartalom megosztása: