keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megérdemelt vereség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megérdemelt vereség

2005 április 30 - szombat
Vasas – ZTE    1-0 (0-0)Budapest, Illovszky Rudolf-stadion, 2000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Saskőy Szabolcs. Asszisztensek: Heibl József, Kelemen Attila.Góllövő: Gyánó (47.)   Sárga lap: Sebők V. (24′), Józsi (32′), Molnár (50′), Korvig (69′)Vasas: Posza – Gaál, Tóth A., Janjics, Molnár – Schultz (Rósa H. 55.), Korvig (Ködöböcz 75.), Győri, Füzi – Horváth P. (Waltner 71.), Gyánó. Vezetőedző: Egervári Sándor.ZTE:  Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Kozmér, Gaál M. – Kaj (Andorka 49.), Balog, Józsi, Selei (Torma 63.) – Sebők, Koplárovics. Vezetőedző: Gellei Imre.

A Vasasnak égetően szüksége volt valamiféle sikerre, a ZTE-nek kevésbé. Úgyhogy végülis a sokak által boritékolt eredmény született. Az első félidő nagy részében a Vasas a kiválóan játszó Schultz vezérletével szinte a kapujához szegezte a vendégeket, de a gól nem jött össze. Viszont a második félidő elején elég váratlanul megszerezte a vezetést a Vasas, több szemtanú szerint vitatható körülmények között. Igaz, más szemtanúk szerint nem előzte meg les a helyzetet. Ezután valamelyest váltottak a vendégek, még helyzetecskéjük is akadt, de nem volt bennük a gól. Összeségében a Vasas többet tett a győzelemért.
 
Vélemények:
Balog Csaba, a ZTE játékosa: – Az első félidőben nagyon beszorított bennünket a Vasas. A szünet után lesgyanús szituációban megszerezték a vezetést, után hiába kerültünk mezőnyfölénybe, alakítottunk ki helyzetet, nem jött össze az egyenlítés.
Andorka Zoltán, a ZTE cserejátékosa: – Az első 35-40 percben jobbak voltak a fővárosiak. Szünet után rendkívül rossz lélektani pillanatban kaptunk egy gólt, amit, úgy érzem, lesállás előzött meg. Utána beszorítottuk ellenfelünket, de igazából nem volt bennünk a gól. Egy pontra azonban rászolgáltunk volna.
Kocsárdi Gergely, a ZTE csapatkapitánya: – Tudtuk, hogy a fővárosiaknak égetően fontos ez a mérkőzés. A Vasas az első félidőben beszorított bennünket, de védelmünk jól állt a lábán. Fordulás után kaptunk egy vitatható gólt, utána fölénybe kerültünk, de ez meddő volt. Úgy érzem, kicsit fásultan, tompán játszottunk.
Tóth Géza, a ZTE Rt. igazgatótanácsának elnöke: – Megérdemelten nyert a Vasas, első félidei játékunk számomra értékelhetetlen.  Csupán a fővárosiak vezető gólja után játszottunk valamennyire jobban. Én nem láttam lesnek a Vasas gólját. Ha meg akarjuk tartani a 6. helyünket, szerdán a Sopron ellen nyernünk kell.

Tartalom megosztása: