keresés a weboldalon

Megérkezett a város karácsonyfája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megérkezett a város karácsonyfája

2023 november 27 - hétfő
Megérkezett Zalaegerszegre a város karácsonyfája. A 12 méteres ezüstfenyőt – a hagyományok szerint-, a polgármesteri hivatal előtti téren állították fel. A közel harmincesztendős örökzöldet idén is magánszemély ajánlotta fel.

A magasba nyúló, másféltonnás fa kivágása, szállítása és felállítása speciális technikát és szaktudást igényelt. A jól szervezett csapatmunkát Székely Róbert, erdőgazdálkodási szakreferens irányította.

A karácsonyfát a következő napokban díszítik fel, és ekkor a fényfűzérek is a helyükre kerülnek. Az utca másik oldalán már az adventi vásárra készülnek. Itt tizenhét pavilont építettek fel, az Európa téren pedig már egy körhinta is megjelent. A kereskedők standjain főként ajándék- és dísztárgyak közül választhatnak a látogatók. A vendéglősök gazdag kínálattal, például házi süteményekkel, rétesekkel, és gofrival kínálják az erre járókat.

A vásár december 24-ig naponta délelőtt 9-től este nyolcig lesz nyitva. A hét második felében színvonalas produkciókat láthat a közönség.

Az Egerszegi Adventet hivatalosan Balaicz Zoltán polgármester nyitotta meg. A város vezetői végig járták a vásárt, majd megtekintették a jégpályát. A szabadtéri létesítményt adásunkkal egyidőben vehetik birtokba a korcsolyázók.

K.I./B.P.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: