keresés a weboldalon

Megérkeztek az első maszkok Zalaegerszegre (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megérkeztek az első maszkok Zalaegerszegre (Videó)

2020 március 31 - kedd
Megérkezett a lakosság számára igényelt szájmaszkok egy része Zalaegerszegre. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ koordinálásában elkezdődött ezek szakszerű borítékolása. Az első – többezer – védőfelszerelést a napokban postázzák.

Mosható maszkok érkeztek ma a zalai megyeszékhelyre. A lakosság számára összesen 60 ezret rendelt a város. Ezek április első napjaitól folyamatosan kerülnek bele a zalaegerszegiek postaládáiba. A Keresztury VMK munkatársai napok óta azon dolgoznak, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban postára tudják adni a küldeményeket.

Flaisz Gergő, igazgató, Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ:

A koronavírus okozta világjárvány hatására Zalaegerszegen több óvintézkedést is bevezettek. Ezek az intézményeket, a közlekedést, valamint a költségvetést is érintik. Ennek részeként látják el az embereket szájmaszkokkal.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Sokan viselnek már hasonlót. Fincza Tiborné és családja úgy véli, az intézkedések az emberek egészségének megőrzése érdekében történnek. Ők minden szabályt betartanak.

Fincza Tiborné:

A zalaegerszegi önkormányzat – a polgárőrökkel együtt – segít a bevásárlásban és a gyógyszer-kiváltásban a 70 év felettieknek. Emellett egy önszerveződő civil csoport által a 70 év alattiakat és a mozgásukban korlátozottakat is el tudják látni.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: