keresés a weboldalon

Megértést kérnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megértést kérnek

2006 március 27 - hétfő
A hideg, csapadékos márciusi időjárás miatt kis csúszásban van ugyan a Berzsenyi, Bíró Márton és Stadion utcák kereszteződésében készülő körforgalom építése, ám mint arról Dékány Endre, a körzet önkormányzati képviselője tájékoztatta lapunkat, várhatóan május közepétől használhatják a mostaninál jóval biztonságosabb kereszteződést az autósok. A beruházással kapcsolatban a lakosság türelmét kéri a képviselő.

– Jelentős forgalomkorlátozást kell elviselniük az arra közlekedőknek és az ott lakóknak a körforgalom építése miatt, mindenképpen megéri azonban az áldozat – fogalmaz Dékány Endre. – Jelen pillanatban a közművek kiváltását végzi a kivitelező, ami nagy feladatot ró rá, hiszen a leendő körforgalom alatt húzódnak például a postai fővezetékek, és a Zelka Rt. optikai kábelcsomagja. Ezek kihelyezése jelentősen megnöveli a beruházás költségeit.

Az immár látványos építkezés a közművek kiváltását követően veszi kezdetét a csomópontban. Maga a körforgalom 30 méter átmérőjű lesz, azaz jóval nagyobb, mint a Mártírok és Kisfaludy utcák kereszteződésében. A gyalogosok közlekedését megkönnyítendő, járdaszigeteket alakítanak ki.

Dékány Endre beszámolt arról is, hogy a körforgalom-építésnek sajnos áldozatául esik néhány parkoló a szomszédos tízemeletes ház mellett. Azok pótlásáról természetesen gondoskodik a kivitelező. A lakók kérésére a Berzsenyi út 15-17-es számú társasház mögötti szervizút mentén alakítják ki az új parkolóhelyeket.

– A körforgalom közepébe zöldfelületet képzelt el a tervező, ám dolgozunk már annak csinosításán – fűzi hozzá az önkormányzati képviselő. – Hadnagy György térplasztikáját, egy pávakompozíciót gondoltunk a zöldfelület közepére. A 2 és fél méter magas alkotás makettjét elkészítette a művész, várjuk a közgyűlés jóváhagyását.

Amennyiben a képviselő-testület tagjainak többségét megnyeri a pávakompozíció, a nyár végére elkészülhet az alkotás. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: