keresés a weboldalon

Meghódítottuk az Őrséget, Szlovéniát és Ausztriát (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Meghódítottuk az Őrséget, Szlovéniát és Ausztriát (Diákújság pályázat)

2012 május 24 - csütörtök
Az Ady Endre Gimnázium (és AMI) 12. b osztálya vagyunk. Osztályfőnökünk, Bea néni egy háromnapos osztálykirándulást szervezett nekünk. Egy diáktársunk kivételével mindannyian részt vettünk a kiránduláson. Sajnos ő azért nem jött, mert válogatott focista és elkötelezettségei adódtak.

Első napunk Magyarországon telt. Körbejártuk az Őrséget, ahol sok nevezetességet láttunk a jellegzetes tájban: falumúzeumot, fazekasműhelyt és megismerkedhettünk a szövőmesterséggel is. Végül a Vadása-tó partját jártuk be.

Másnap korán indultunk Szlovéniába a zalaszombatfai szállásunkról. Megálltunk Lendván, ahol megnéztük a várat, és egy jót fagyiztunk. Utána egyenesen Mariborba vezetett az utunk. Amikor odaértünk alig vártuk, hogy felszállhassunk a felvonóra. Mindenki nagyon izgult, hogy 2042 méter magasból is megnézhesse a gyönyörű várost és tájat az Alpok lábánál. Az biztos, hogy felejthetetlen élmény marad számunkra.

Visszaindulva Magyarországra még kitérőt tettünk Pruj várához. Este már finom vacsora és új szállás várt minket Zajdán. Az este hangulatosan szalonnasütéssel és beszélgetéssel telt.

Harmadik nap Riegersburgba látogattunk el, ahol megtekintettük a szép várat. Az utolsó programunk Herbersteinben zajlott. Ott a vadasparkba mentünk, ahol sok érdekes és szép állattal találkoztunk: zebrával, tapírral, gepárddal, különleges trópusi madarakkal, de még a félelmetes oroszlánnal is. Ez az állatkert arról nevezetes, hogy kontinensenként csoportosítja a bemutatott állatokat. Hazafelé vettük csak észre, hogy ez a három nap milyen gyorsan eltelt. A visszaút sokkal rövidebbnek tűnt. Fontos szerepük volt ezeknek a napoknak számunkra, mert ez volt az utolsó együtt átélt osztálykirándulásunk. Jövőre már az érettségi lesz a legfontosabb.

Köszönjük Bea néninek, hogy elvitt minket.

Sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak.

Horváth Adrienn 12. b osztály
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: