keresés a weboldalon

Mégis kinyithat a városi strand (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mégis kinyithat a városi strand (Videó)

2011 június 02 - csütörtök
A helyi tömegközlekedés finanszírozásáról és a városi strand sorsáról volt szó a zalaegerszegi közgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén. A korábbi elképzelések szerint a strand idén már ki sem nyitott volna – a képviselőtestület most – „takarékos üzemmód” mellett – mégis az ideiglenes nyitva tartás mellett döntött.

Nemrégiben még a legnépszerűbb internetes közösségi portálon is a városi strand megmentéséért szóltak a bejegyzések – miután kiderült: a szabadtéri medencéket idén már fel sem töltik, mert nem felelnek meg a hatósági előírásoknak, és meglehetősen rossz állapotban vannak. A közgyűlés végül mégis a nyitásra szavazott.

– A külső medence olyan állapotban van, hogy csak ideiglenesen lehet működtetni – tájékoztatta a zalaegerszeg.hu-t az ülés után Gyutai Csaba polgármester. – Át kellene építeni, feszített víztükörrel, vízforgatóval, mert az ÁNTSZ csak ezt engedélyezi. Úgyhogy a hatóság kezében van a strand sorsa, nekünk azon kell gondolkodnunk, hogy milyen koncepciót alakítsunk ki, ami akár hosszú távon is megoldást jelenthet.

A Zala Volán tömegközlekedési ágazatának támogatásáról zárt ülésen tárgyaltak. Ezzel kapcsolatban Gyutai Csaba azt mondta:

– A jelenlegi jogszabályok értelmében, ha veszteséges a helyi tömegközlekedés, az önkormányzatnak pótolnia kell a hiányt, különben az adott közlekedési vállalat nem kapja meg az állami támogatást. A közgyűlés a tavalyi költségvetésben már elkülönítette ezt az összeget, amit most a zárt ülésen pontosítottunk.

A város több tízmillió forinttal járul hozzá az autóbuszcég működéséhez – az utazási tarifák módosítása egyelőre nincs napirenden.

A Gyutai Csabával készült interjú megtekinthető itt:

H.G./Cs. M.

Tartalom megosztása: