keresés a weboldalon

Megismerni Izraelt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megismerni Izraelt

2007 február 09 - péntek
Egynapos zalaegerszegi látogatásra érkezett David Admon Izrael Állam nagykövete. A vendég részt vett a Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság 15+1 év krónikáját összefoglaló könyvbemutatón is. Az eseményen Matyéka István, a társaság elnöke beszámolt a nagykövet programjáról, melynek során ellátogattak a városházára, ahol Gyutai Csaba alpolgármester és dr. Kovács Gábor jegyző társaságában beszélgettek a két ország kapcsolatáról. Szóba került testvérvárosi kapcsolat kialakítása is az izraeli Petiktikva városával, melyet egy zalai család alapított több évtizeddel ezelőtt. David Admon megtekintette a Zsinagógát és ellátogatott az izraeli temetőbe, majd a Zsidó Közösségi Házban az ajánlásával készült könyvet dedikálta és találkozott a baráti társaság tagjaival, valamint a meghívott vendégekkel.

Siklósi Vilmos, a társaság ügyvezető elnöke méltatta azt a munkát, amit a társaság az elmúlt 15 évben végzett. Hangsúlyozta: civil és nem zsidó szervezetről van szó, céljuk, pedig az, hogy közelebb hozzák Izraelt, megismerkedjenek gazdaságával, kultúrájával és az ott élők mindennapi életével.

Zalaegerszegen a rendszerváltás után az országban szinte az elsők között alakult meg a magyar-izraeli baráti társaság. David Admon arról beszélt, hogy a kiadvány Izrael és Magyarország közötti kapcsolatok legizgalmasabb időszakát öleli fel és tárja az olvasó elé. Büszkén mutatja be a sok-sok rendezvényt, eseményt, ami a társaság nevéhez fűződik.

Az összejövetelen részt vevő dr. Gyimesi Endre polgármester a társaság munkájának fontosságáról szólt, és mint mondta, szükség van a civil szervezet munkájára Zalaegerszegen. A könyv az elmúlt 16 év kronológiája rengetek fotóval illusztrálva, bemutatva, mi történt a társaság életében és milyen közös programokat valósítottak meg a városban. (Zala-Lap Kft., V. Zs., Z. A.)

Tartalom megosztása: