keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megkezdődött a fedett termálfürdő építése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a fedett termálfürdő építése

2005 november 29 - kedd
Az ünnepélyes alapkőletétellel 3,2 milliárd forintos fejlesztés indult a zalaegerszegi termálfürdőben, és annak környezetében. Az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében fedett termálfürdőt, valamint a vendégeket befogadó négycsillagos szállodát épít a ma még üresen álló területen az Aquaplus Kft.

Mint azt az alapkőletétel alkalmával György Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, a beruházást több ütemben valósítják meg. 2006. októberére készül el az 1800 négyzetméter alapterületű, 700 négyzetméter vízfelületű fedett termálfürdő. Az egész évben nyitva tartó, egy időben 300 személy fürdőzését lehetővé tevő létesítmény szívében a gyerekmedencék és a különféle attrakciók foglalnak majd helyet. Ezek köré épülnek az élmény-, és termálmedencék.

További élményelemként csatlakozik a termálfürdőhöz az 1000 négyzetméteres „Szauna világ”, benne 9 különböző szaunával, míg a 700 négyzetméteres vendéglátóhelyeket, és pihenőket tartalmazó, ugyancsak kapcsolódó építmény a termálsétány nevet viseli majd. Ez utóbbiak átadását 2007-re tervezi az Aquaplus Kft.

Közben megindulnak a négycsillagos, 150 szobás, konferenciatermet is magába foglaló szálóda építési munkálatai, tette hozzá az ügyvezető igazgató. A szálloda a tervek szerint 2008. év végén, de legkésőbb 2009. tavaszán nyitja kapuit.
Dr. Gyimesi Endre polgármester örömmel üdvözölte a munkálatok elindítását. Úgy fogalmazott, Zalaegerszeg életében több szempontból is jelentős beruházások valósulnak meg. Újabb lökést kap a fedett termálfürdő által városunk idegenforgalma, ugyanakkor számos új munkahely teremtődik. Már a kivitelezést is zalaegerszegi vállalkozás, a Kaiser Kft. végzi, a beüzemelést követően pedig további 100 fő számára nyílik munkalehetőség.

Kitért a polgármester arra is, hogy akárcsak a már működő termálfürdőt, a fedett létesítményt is kedvezménnyel látogathatják majd a zalaegerszegiek. A felnőttek 45, míg a gyerekek 50 százalékos engedményt kapnak a belépőjegy árából. (Zala-Lap Kft., F. M.)

Tartalom megosztása: