keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megkezdődött a körforgalom-építés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a körforgalom-építés

2006 február 19 - vasárnap
Hétfőtől nem lehet autóval behajtani a Berzsenyi, Bíró Márton, és Stadion utcák kereszteződésébe. Megkezdődött ugyanis a balesetveszélyes csomópont átépítése. A több mint 140 millió forint értékű beruházás kivitelezési jogát a Vegyépszer Rt. nyerte el közbeszerzési eljárás útján. A társaságnak május elejéig kell elvégeznie a közművek cseréjét, és megépítenie az immár biztonságos közlekedést garantáló körforgalmat.

– Nyugodt szívvel mondhatom, hogy a legbalesetveszélyesebb zalaegerszegi csomópont átépítése kezdődött meg a napokban. Nagyon régóta vágytak már a közlekedők a körforgalom kialakítására. Hosszú előkészítő munkát követően jutottunk el a tényleges munka indításának időpontjáig – számolt be Kámán István, a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportvezetője. – Május első napjaira kell végeznie a kivitelezőnek. Addig az arra közlekedők türelmét kérjük. 

Az építési munkálatok idejére korlátozzák a gépjárműforgalmat az érintett útszakaszokon, hívja fel a figyelmet Kramarics Géza forgalomtechnikai szakreferens. A csomópontba egyáltalán nem lehet hétfőtől autóval behajtani, arra azonban ügyeltek a közlekedési felügyelet munkatársai, hogy a környéken lévő társasházak parkolóit – az építés minden fázisában – kerülő nélkül meg tudják közelíteni a lakók. A Berzsenyi utcán átmenő jelleggel közlekedőknek májusig a Balatoni felüljáró használatát javasolják. 

– Némi változtatásra a tömegközlekedésben is szükség volt. A Ságod felé közlekedő autóbusz mostantól nem áll meg a Kovács Károly téren, így az utasoknak az autóbusz-pályaudvaron kell felszállniuk. A Csácsba menő helyijárat pedig a felüljárón közlekedik, azaz nem tudja érinteni a Berzsenyi utcai megállókat – tájékoztat Kramarics Géza. 

A forgalomelterelés a körforgalom-építés befejezéséig, várhatóan május elejéig lesz érvényben. (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: